Panowie, właściwie na czym dokładnie polega test dynamiczny?
Największy przebieg Octavii?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez stecuPanowie, właściwie na czym dokładnie polega test dynamiczny?
W ten sposób możesz sprawdzić dawkę paliwa, ciśnienie doładowania, funkcjonowanie przepływki itp - jednym słowem oceniasz stan samej jednostki napędowej.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
pyton5, Ja słyszałem opinię tez o AGR który dojechał do 500 tys na ori turbinie więc Twój przypadek mnie nie dziwi. Dlaczego sądzisz ze już po niej ? Żeby nie zaśmiecac wątku możesz odp na pwByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
a napiszę tak ogólnie może kogoś zainteresujeOtóż dałem soją Octe tak przy 398k do pompiarzy na sprawdzenie wtrysków bo dymiła na wys. obrotach. Oczywiście przed tym działało wszystko jak należy. Fajna rzecz że pracuję obok nich prawie i słyszałem ostre zarzynanie silnika( jako że to nie 1 raz) to myślałem że znowu chłopaki jakiegoś MANa zarzynają. Okazało się jednak że to mój był. Wiec mówią że wtryski dobrze dają (ori
) Ja do samochodu a on nic. nawet kaszlnąć nie chce. To ja na nich &%^&. i inne ch... Powiedziałem ze za pół godz wracam i ch.. mnie obchodzi. wracam- odpala- tłumaczenie- kolektor zapchany czy coś. i od tej pory turbina nie działa
a sie rozpisałem
Myć albo nie myć....
Komentarz
-
-
Octavia 1.9TDI z 1999r. mojej dziewczyny ma przejechane 335 tys. km - nie było żadnego remontu silnika i turbina też całaAutko od nowości w rodzinie i sprawuje się w dalszym ciągu b. dobrze. Obstawiam, że sporo osób robi samochodami z 500 tys km. bo kupując używkę można np. z 400 tys. zjechać na 200 tys. i mówić "igiełka, jak nówka"
Komentarz
-
-
Bo np. Zadne turbo nie wytrzyma500tys i nikt mi nie powie ze wytrzyma.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloMysle,ze nowsze silniki i auta tyle juz w zyciu nie nalataja,ale te starsze TDI byly nie do zajezdzenia przy dobrej eksploatacji a i ew. bledy kierowcow "latwiej tolerowaly" niz obecne (dwumasa,zmienna geometria itd)Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
mój pracownik ma fabię od nowości z gazem, nalatene 300kkm i jezdzi, oprócz problemów z instalacją gazową to silnik mechanicznie sprawny, 1.2 benzynasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz